Sluiten

Kwaliteit

Kwaliteitsbewustzijn is diep geworteld in de cultuur van Blok Group. Onze medewerkers worden voortdurend opgeleid in het continue verbeteren, de Lean Manufacturing principes en het up to date houden van de laatste technische ontwikkelingen.

Tevens voldoet Blok Group  aan de hoogste industriestandaard voor de vliegtuigbouw in Europa en Amerika.
Blok Group  is – als één van de eerste Nederlandse toeleveranciers – gecertificeerd volgens de norm AS 9100 C -, door Lloyd’s Register Nederland BV.  De AS 9100 standaard wordt wereldwijd erkend als het belangrijkste Quality Management System voor de luchtvaart,- defensie en ruimtevaart-fabrikanten en vertegenwoordigt de hoogste graad van kwaliteit en betrouwbaarheid.  Certificering op een dergelijk niveau is tot nu toe uitsluitend gerealiseerd door grote bedrijven.

Met het behalen van het AS 9100 C certificaat ligt voor Blok Group de weg open naar het verkrijgen van verdere opdrachten uit de vliegtuigindustrie.

Blok Group  werkte hard aan de opzet van nieuwe kwaliteitsprocedures en de aanscherping van bestaande ISO 9001 procedures om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen. Het AS 9100 C certificaat dekt ook de ISO 9001 standaard, maar kent strengere eisen.

Om zeer hoogwaardige 3D metingen en controles te kunnen verrichten is onze meetkamer speciaal geconditioneerd. Het is een klimaat beheerste controleruimte die beschikt over diverse meetapparatuur, zoals een 3D Zeiss meetmachine. Deze meet met een meetnauwkeurigheid in µm. Blok Group beschikt tevens over een eigen kalibratie-afdeling.

 

 

 

c547ae6e56f299c166c4f3dbbff7a1b9

537a198e3413be4c1c3e8c69_Globe-half.png