Sluiten

AS 9100 C

De luchtvaartindustrie moet voldoen aan maximale veiligheidsniveaus, ongeacht de werkzaamheden in de ontwerp- en productiesector of revisie- en reparatiediensten. Kwaliteit in de luchtvaartindustrie, van commerciële tot militaire luchtvaart, wordt gemeten volgens de AS 9100[ ]-reeks van normen.

 

AS 9100-luchtvaartnormen – ontwikkeld door de International Aerospace Quality Group (IAQG) – bestrijkt de gehele productieketen. Dit omvat bedrijven die uitrusting ontwerpen en fabriceren en toebehoren of reserveonderdelen leveren, net als bedrijven die in onderhoud voorzien of revisie- en reparatiediensten aanbieden. De norm wordt universeel aangenomen, maar heeft verschillende benamingen op verschillende continenten.
Kwaliteitsborging volgens AS 9100 vereist volledige tracebility. Elke stap binnen het productieproces wordt dan ook nauwkeurig vastgelegd binnen het ERP systeem.
Blok Group is als één van de eerste Nederlandse toeleveranciers, gecertificeerd volgens het AS 9100 C certificaat voor de internationale luchtvaartindustrie. Daarmee voldoet Blok Group aan de hoogste industriestandaard voor de vliegtuigbouw in Europa en Amerika.

PDF AS9100 certificaat

28462

537a198e3413be4c1c3e8c69_Globe-half.png